HISTORIAA

Huom! Muutamme uusiin tiloihin 23.11.23 samalle kadulle Ratastie 21 B 1-2, Nummela.
Hoitola on tällä hetkellä tauolla, ensi vuoden puolella voimme ottaa kanta-asiakkaiden lintuja hoitoon toisissa tiloissa.

Eläinkeskus/24Pets  - virallinen nimi Espoon Eläinkeskus Oy avasi ovensa 28.11.1990 eli olemme kohta 33-vuotias yritys.

Paljon on yritys vuosien varrella muuntautunut. Aloitimme v. 1990 Espoon Tapiolassa, siellä liike oli vielä perinteinen "eläinkauppa" eläimineen. Tarvikkeet ja ruoat löytyivät kaikille lemmikkieläimille. Vuonna 2000 vuokrasopimuksemme päättyi ja silloin ei Tapiolasta löytynyt sopivaa liiketilaa, joten siirryimme Espoon Leppävaaraan. Lomahoitopalvelut linnuille, jyrsijöille ja kaneille alkoivat olla enemmän ja enemmän haluttuja ja tarvitsimme niille lisää tilaa, joten myytävät eläimet sekä akvaariopuoli jäi jossain kohtaa kokonaan pois ja keskityimme vain tavara/ruokapuoleen sekä eläinhoitolaan. Koira/kissapuoli alkoi kutistua lintutarvikkeiden tieltä ja siihen aloimme panostamaan tosissamme, koska sitä puolta ei paljoa Suomesta löytynyt. Pian saimmekin tunnettavuutta lintutarvikkeiden osalta ja niitä alettiin tilaamaan myös postitse. Ensimmäiset nettisivut avattiin joskus 2000-luvun alkupuolella ja sitäkin kautta pystyi tilaamaan. Vuonna 2006 meille avautui tilaisuus ostaa alan tukun liiketoiminta tunnettuine tuotemerkkeineen (mm. Genesis, ZuPreem). Omaa maahantuontia oli jo hiukan, mutta nyt se alkoi todella. Varasto sijoitettiin Vihdin Nummelaan, johon olimme itse juuri myös muuttamassa. Noin vuoden kuluttua 2007 myös liike muutettiin Espoosta Nummelaan. Saimme kaikki toiminnot saman katon alle, tukkuvaraston, vähittäismyymälän sekä hoitolan, joka sai hyvät ja paljon paremmat tilat. Pian keskityimme pelkästään lintu, jyrsijä/kani -tuotteisiin. 

ELÄINKESKUKSEN  NYKYTILANNE

Nykyisellään pääpaino on eniten lintujen ruoassa ja tarvikkeissa sekä kanien/jyrsijöiden ruoassa. Suurin osa tuotteistamme on omaa maahantuontiamme. Nettiaikakauden tultua myymälän tarve on vähentynyt ja nykyään se onkin kolmena päivänä avoinna: maanantaisin, torstaisin sekä lauantaisin.

24PETS VERKKOKAUPPA

24Pets on verkkokauppamme nimi. Koko valikoimamme löydät myös netistä ja samoilla hinnoilla kuin myymälästä. Netistä voi tehdä myös noutotilauksen ja noutaa myymälästä, samalla voi hyödyntää useita verkkokaupan maksuvaihtoehtojamme. 

MESSUT

Meidät tapaat monesti myös eläinmessuilla sekä erilaisissa lintutapahtumissa. Messuista tiedotamme aina sivuillamme sekä facebookissa.

HOITOLA

Hoitolamme on suosittu erityisesti luotettavasta ja asiantuntevasta hoidosta, hoidokkeja saapuu ympäri Suomea. Hoidamme lintuja peiposta-araan.

KODINVAIHTAJA/RESCUE –LINNUT

Teemme myös vapaaehtoistyötä auttaessa kodinvaihtaja lintuja etsimään uutta, hyvää kotia. Jos olet harkinnut antaa kodinvaihtajalle (ehkä ihan rescue -tapauksellekkin) kodin tai etsit vaikka nykyiselle linnullesi kaveria (vanhempaakin), niin kannattaa kertoa siitä meille. Meidän tietoomme tulee näitä aika ajoin. 
https://24pets.fi/index.php/fi/hoitolan-esittely/kotia-etsivat

 

KOKEMUS JA ASIANTUNTEVUUS

Teemme tätä työtä sydämellä ja aina eläinten hyvinvointia ajatellen. Yli 40-vuoden lintukokemuksella, joka on myös päivitettyä tietoa/kokemusta. Koska on tärkeää, ettei jäädä tiedossa sinne jonnekkin 80-luvulle, koska asiat muuttuu, häkkikoot, ruoat ja ylipäätään oikea ruokavalio linnuilla, koulutus, sairauksien hoito ym. näissä on tapahtunut paljon muutoksia noihin aikoihin. Iloksemme vielä tänäkin päivänä meillä on uskollisia asiakkaita ihan Tapiolan ajoilta lähtien. Meiltä saat myös asiantuntevat neuvot, josta olemme saaneet paljon kiitosta.  

Haluamme olla vähän erilaisempia kuin muut, toista tämänkaltaista yritystä et Suomesta löydä. Meiltä löytyy myös erilaisempia tuotteita, kuin muualta erityisesti papukaijoille. Eläinkeskus/24Pets onkin lintuharrastajan ”must” paikka! 

Elinalla on lintuja ollut aina 5v. lähtien ihan sieltä 70-luvulta, jolloin oli ensimmäiset undulaatit, myöhemmin tulivat neitokakadut ja ensimmäinen iso papukaija valkokakadu Roope v. 1988, sen jälkeen tullut useampia kakaduja. Meillä kotona on kuoriutunut vuosien saatossa 11 kpl valkokakadun poikasia. Suuri persoona Puppis –kani eli meillä huimat 13v.   

Nyt meillä asuvat viralliset lelujen testaajat valkokakadut: Roope sekä Vilma ja Jorma, jotka ovat omia kasvattejamme sekä molukkienkakadu Emma, joka tullut meille kodinvaihtajana.

Ellu & Jake